Seneste nyheder

Så er bogen sendt til tryk

I dag er det endelig sket. Bogen Ærø – Søfolk, frihed og velsmag er sendt i trykken.

Længe har folk lykønsket mig: ”Tillykke med bogen, hvor er det stort! Jeg har følt mig undrende og nervøs og svaret undvigende og med falske smil.

For nok havde jeg afleveret første udkast – og efterhånden også fået 2. korrektur og brugt en uge på at rette det hele igennem, men der var så meget arbejde, der ventede, og det færdige produkt var langt væk.

Tillykke med bogen, det var alt for tidligt. Den udkommer jo først 13. oktober.

Men i dag har jeg sagt tillykke til mig selv. For i de sidste par dage er der sket noget, der har kunnet gøre mig både glad og stolt.

Bjørg og jeg har fået manuskriptet til 3. og endelige korrektur. Med denne her bog betyder det, at den er layoutet og sat op med alle Bjørgs fine billeder. Billeder som vi har kæmpet for at få i hus inden deadline, og som jeg har siddet og puslet på plads som filer i teksterne uden den store viden om layout.

Vores opgave fra forlaget lød:
  • Læs korrektur
  • se om billederne harmonerer med teksterne
  • – og slet 30-40 sider.

Og lige præcis det med at slette 40 sider, blev faktisk det, der gjorde det sidste og bedste. Bogen fremstår knivskarp nu. Historierne fylder lige præcis det, de skal. Vi fortæller nøjagtigt det, vi vil.

Og Bjørg sad på en café i Spanien og korrigerede alle mine uerfarne fejltagelser. Hun satte andre billeder ind og kom med forslag til ændringer, og pludselig voksede værket ud over det, jeg kan gøre selv, og det Bjørg kan gøre selv, og blev til noget meget større end det – med hjælp fra vores dygtige redaktør på Muusmann Forlag og vores tålmodige grafiker. Det er blevet et helstøbt værk som jeg, ja, kan være stolt af.

Det er der også mange, der har sagt: ”Du kan godt være stolt! Klap dig selv på skulderen.” Det har jeg gjort i dag. I dag er jeg stolt. Jeg fejrede det med at løbe en tur, læse 17 minutter i et dameblad, drikke en øl med maleren – og så tage en passende whisky til at skrive om Ud af Slumreland, Mikkel Mosens nye bog, som jeg har fået den fornøjelse at skulle anmelde til Fyns Amts Avis.

Hvordan kan man fejre bedre end ved at skrive? Og det noget andet end salgsmails, pressemeddelelse, indbydelse til reception og mails til søde yogaelever. Det hele skal jo skrives. Men først skulle denne bog skrives, og nu udkommer den snart!

Sæt kryds i kalenderen den 13. oktober

Hvor der er stor udgivelsesreception på Det Gamle Værft i Ærøskøbing kl. 14-16.

Der vil vi forsøge at genskabe noget af stemningen i bogen, der vil være smagsprøver fra de medvirkende, man kan købe deres produkter og der vil også være fællessang og en ægte Motorfabrik-oplevelse.

Bogen kan allerede nu forudbestilles på Muusmann Forlag, hvor du kan få 20% rabat, hvis du bruger rabatkoden ”ærø” (som skal skrives med småt) på linket nederst.

Efter udgivelsen kan bogen købes hos Creutz Boghandel i Ærøskøbing og en række andre steder på Ærø – og selvfølgelig hos boghandlere i hele landet.

Du kan også bestille bogen direkte ved mig og få en signering med i købet. Jeg matcher selvfølgelig rabatprisen indtil udgivelsen.

Ærø

 

No Comments

Leave a reply