Yogalærer og ejer af Ø-yoga Ærø: Kristine Skytte Glue

Seneste nyheder

simplelife

Natural living

En enkelt sen rose lyser op på en baggrund af marker. Babyalarmen har jeg i en snor om halsen. En kop arabisk kaffe i en fransk kop. Vindmøllerne lyser på Tåsinge. Her er helt stille.

Vi har lagt presenninger over brændestablerne, som stammer fra træer, der blev fældet sidste år. Alt for sent har vi fået gjort plads i stalden og er ved at slæbe brænde derind.

Jeg har væltet kompostbeholderen og gravet den næsten formuldede masse ud og fyldt resten i beholderen igen. At stikke kompost om. Lugten sidder stadig i næsen.

Jeg gravede det første stykke af urtehaven, der hvor der stod kartofler. Jeg gravede ukrudtet med ned, det er grøngødning og holder på næringsstofferne. Jeg ved, det er meget moderne med no dig-bede, hvor man får store mængder behandlet jord udefra og dermed også kan forberede store stykker land.

Men vi har enorme mængder affald i haven: kompost, hønsemøg, græsafklip og blade – og hvor skulle vi så gøre af det? Køre det væk? Men det kræver selvfølgelig noget arbejde.

Jeg kan godt drømme mig tilbage til tiden i centrum af Ærøskøbing i et kæmpehus (med rengøringshjælp) og en mikroskopisk have. Der havde vi tid. Men der havde vi også kun to store børn.

Komposten er spredt ud på det gravede jordstykke, derpå et læs brugt hø fra hønsehuset, blandet med æbler og til sidst et par læs våde blade. De blæser ganske givet væk, men måske de bare blæser lidt længere op i haven? De var i hvert fald i vejen på flisegangen ud til hønsene.

Jeg synes, der er en romantiseret forestilling om det idylliske liv på landet i pagt med naturen: #simplelife #naturalliving, etc.

Men der er altså virkelig meget tungt arbejde forbundet med det. Og noget af det lugter.

På to do listen i denne uge står at få gravet mere af urtehaven, samle flere æbler og skære noget nøddehegn ned. Jeg havde lagt en masse store grene til pindebrænde, men de er blevet overtaget af en brombærkrat og er helt uigennemtrængelige. Jeg vil køre jord fra hønsegården ind i drivhuset. Det er et eksperiment. Og tungt.

Og nå ja, så var det vist noget med noget yoga – og et par ture i det kolde vand.

Hvad skal du lave?

Comments:

 • Anette Karine Banke

  november 14, 2018 at 7:08 am

  Længe leve livet i naturen. Den giver os så meget….også havearbejde, men så er det godt at yoga kan lindre krop og sjæl

   • Anette Karine Banke

    november 14, 2018 at 11:32 am

    You name it…..Namaste. Så glemmer vi alt om haveskavanker. Ha Ha

Leave a reply