Yogalærer og ejer af Ø-yoga Ærø: Kristine Skytte Glue

Seneste nyheder

Julebrev

Til jul sidste år bad jeg om at få et roligt år. Et år, uden så mange forandringer, et år, hvor vi kunne høste i haven og drikke rosé med naboen.

Det har vi gjort og det har vi fået, men omvæltninger skulle der åbenbart til. Livet rykker sig, tilværelsens brikker skifter plads, måske næste år vil byde på mere kontinuerlighed?

Nyt job eller egen virksomhed

Allerede i januar måned fik jeg at vide, at min nye tilværelse som fransklærer på HF & VUC Fyn ikke skulle fortsætte. Det var et arbejde jeg nød, særligt var der en gruppe af gode kolleger, der var en velsignelse at være sammen med.

Men retningslinjer helt oppefra betød at fransk ikke ville blive genoprettet, og det kontor, jeg lige troede skulle være mit i mange år, skulle jeg allerede begynde at sige farvel til.

Det betød også, at jeg meget hurtigt skulle tage stilling til, hvad der så skulle ske. Skulle jeg søge andet arbejde, vel vidende at der ikke er overvældende mange tilbud på øen – selvom der bestemt er nogen! Eller skulle jeg pendle til Svendborg?

Frihed og fristelser

Jeg har aldrig haft en drøm om at have egen virksomhed. Yogaen har altid fuldt med lidt ved siden af det vigtigste og akademiske. Men Ærø kan byde på muligheder og overraskelser og nogle gange må man træde til og gribe chancen. Eller bare gøre det, der ligger lige for.

Og det var Ø-yoga, 100 %

At være selvstændig erhvervsdrivende har ikke været mit mål. Og det har ikke gjort overvejelserne og fristelserne færre og mindre. Uh, tænk hvis jeg bare havde et almindeligt job, med faste, normale arbejdstider og en stabil løn…

Samtidig kan det også føles som om, det ikke helt er tilladt at skabe sin tilværelse selv og gøre det, der er rart og spændende.

Den frihed jeg burde have som selvstændig, synes jeg er en smule opreklameret, men måske jeg bare ikke kan se det. Jeg synes stadig, der er mange krav og mange opgaver, der skal udføres, som måske ikke lige er det, jeg helst vil bruge min tid på.

Drømmen går i opfyldelse

Allerhelst vil jeg egentlig bare gerne lave yoga – og skrive. 

Som nogen vil vide, har jeg i flere år forsøgt at få udgivet en bog.

Julegaven er allerede givet – det lykkes nu. Det er godt nok ikke den bog, jeg har skrevet, der bliver udgivet. Det er en bog, jeg fik idéen til på vej til Paris, og som det viste sig allerede fandtes, bare ikke med Ærø som tema.

Så allerede nu går min medforfatter, Bjørg Kiær og jeg igang med arbejdet: At fortælle historien om, hvad der sker på Ærø lige nu, både de mange traditioner, årets gang, de lokale produkter og ikke mindst om alle de spændende mennesker, der arbejder og lever her på øen.

Bogen udkommer til efteråret på Forlaget Muusmann, så næste års julegave er allerede på plads.                                                                                                                                               

Hverdagen på Ærø

Årets gang på Græsvænge har budt på mange middage med naboerne, et orgie af stikkelsbær, ribs og blommer, græskar, druer, æbler og pærer. Høns, der fik kyllinger, en kat, der gik til den anden side og en ny, fjollet killing, der kom til.

Vi har været på mange ture til Strandbyen i Ommel og Halen i Marstal – dog uden vores boards, da en 1-årig tumling er ikke så stabil på vandet. Men næste sommer ser det ud til, der sker mere, for foreningen Ærø SUP har gode nyheder og spændende planer for 2019.

Yogaen fortsætter, som den plejer. Alle de almindelige hold, enkelte privatelever, de gode workshops i Yin-yoga, yoga for løbere og nu også yoga for unge. Sophie Kingo kommer til at have en månedlig workshop i Yin fra marts. Og så glæder vi os til en ny målgruppe: Mændene. De skal da med, ikke?

Så med taknemmelighed i hjertet, glæde over det gamle år og håb for det nye, ønsker jeg jer alle en dejlig jul og et lyst og lykkebringende nytår.

Comments:

 • camilla jorvad

  december 19, 2018 at 2:34 pm

  ja at starte og køre eget firma er bestemt ikke hverken roligt eller forandringsløst 😀
  og du har ret ofte er det så fyldt med hårdt arbejde at man kan glemme hvad man egentlig gør det for.

  men jeg håber du falder til rette i det i løbet af det nye år og al held og lykke med jeres bog projekt! 🙂

  rigtig god jul
  kh
  Camilla

 • Kim

  december 30, 2018 at 5:43 pm

  Hej Kristine.
  God idé med mande yoga. Jeg fik meget godt ud af undervisningen i Marstal og er stadig i gang både hjemme og ude på skibet.
  Ja livet forandrer sig og man må så følge med og se hvor det bringer en hen. Held og lykke med din nye bog og med ønsket om et nyt år uden for mange forandringer.

Leave a reply