Seneste nyheder

Julebrev 2019

I år gik min drøm om at skrive en bog i opfyldelse. Men det var ikke helt, som jeg havde forventet. Tilværelsen som forfatter viste sig noget mere udfordrende end ventet. Måske fordi jeg driver en yogaskole ved siden af?

Bogen om Ærø

2019 blev et år præget af travlhed, tyngde og tvivl. Bjørg Dalheim og jeg gik i gang med hårdt arbejde i januar, og det fortsatte ind i juli, hvor vi afleverede første udkast til bogen “Ærø – Søfolk, frihed og velsmag.”

I august satte jeg alle sejl til i yogavirksomheden Ø-yoga med overvældende tilslutning. Jeg startede hold i Ommel og i min egen private yogashala – og renoverede den sideløbende, med Grethe Maler som den hårdest arbejdende.

Hvad jeg ikke havde kalkuleret med var 2. korrektur på bogen, det store salgsarbejde og korrektur på lay-out. Og derefter det store arbejde med at lave et brag af en reception.

Frygt og mod

Jeg ved, jeg burde være flyvende over den overvældende modtagelse. Men mest var jeg nervøs for at have bragt min stemme ud i verden. For at have stillet mig frem og sagt noget fra mit hjerte.

Det er et krævende arbejde at have modet til at sige: “Jeg har noget at komme med! Se her alle sammen.” Jeg ville ønske, jeg havde den selvtillid. Jeg gjorde det, jeg skulle, men det var ikke med let hjerte. Når man stiller sig frem, åbner man også for kritik og utilfredshed.

Nogen siger, at jeg har taget noget fra nogen ved at fortælle deres historier. Sådan har jeg aldrig tænkt det. Jeg har givet meget af mig selv, for at kunne bringe de her historier ud i verden. Jeg har aldrig tvunget nogen til noget.

Og jeg håber, at det at historierne er fortalt (igen) kan give mere til mange, både dem, der bor her og dem som kommer. Til øen og dens fremtid.

Jeg ville gerne fortælle om Ærø, fordi øen har givet mig så meget. Fra en stresset tilværelse til skønhed og mere ro. Bestemt ikke kedsomhed, bestemt ikke evig lykke og harmoni. Det venter jeg stadig på.

Men de her åbne vidder, som jeg nyder hver dag. Havet der ligger der sommer og vinter og inviterer til dyp. Og alle de gode mennesker her på øen, som jeg ville fortælle om.

Yoga med omtanke

Og jeg vil helst bare gøre folk glade. Jeg vil gerne give yogaen videre, så mine elever kan opleve mere lethed i tilværelsen. Og forhåbentlig mere overskud til at gøre godt, der hvor de er. Et kropsligt arbejde, der giver mere, end det kræver.

På trods af angsten, på trods af tvivlen og den manglende sikkerhed har jeg alligevel skrevet under på endnu en kontrakt om en bog. Denne gang om yoga. Om stilarter og filosofi – og praksis. Om yoga i kontakt med naturen og yoga for andre.

Årets sidste uger har jeg brugt på at skabe plads og tid til at skrive. Jeg har fået en dejlig assistent i Ø-yoga og en ny underviser starter til januar. Det er også stort og overvældende, og jeg prøver at følge med.

Frihed og fred

Jeg ville ønske, jeg havde styrken og tilliden og tiden. Til at klare det hele og tro på det hele. Jeg ønsker, jeg vokser med virksomheden og med bogen og ind i det, til gavn for Ærø og de mange mennesker, der har glæde af yoga. Jeg ønsker mig mere flow og frihed og fred.

Og jeg ønsker det samme for alle jer, der læser med. Må I følge jeres hjerter, arbejde for det der gør jer glade – til glæde for andre, for det er nu den største glæde. Og må I finde fred.

Glædelig jul og et frit og fantastisk nytår.

No Comments

Leave a reply