Yogalærer og ejer af Ø-yoga Ærø: Kristine Skytte Glue

Seneste nyheder

Hvad er meningen med yoga?

Flere har bemærket, at jeg taler meget i min undervisning og kommer med konstante rettelser og retningslinier for stillingerne.

Det gør jeg selvfølgelig for at korrigere stillingen, men meningen med yoga er ikke at kunne lave en stilling rigtigt eller at få en trænet og spændstig krop. Det er sideeffekter – og dem tager vi med 😃

Yoga er et ældgammelt system, som er beskrevet i Patanjalis Sutra’er. Deri står der, at meningen med yoga er:

Chitta Vrtti Nirodhah

Som kan oversættes med “kontrol over bølgerne i bevidstheden”, “undertrykkelse af bevægelserne i sindet” eller “tilbageholdelse af de mentale ændringer”.

Hvem kender ikke det oprørte sind? Tankerne springer, du laver én ting og tænker på noget andet, du tjekker facebook og pludselig er dine tanker et helt andet sted, du får en besked og straks er tankerne stukket af i diverse skrækscenarier uden hold i virkeligheden.

Sådan fungerer hjernen. Sådan fungerede den også i Indien for tusindvis af år siden og derfor blev en metode forfinet til at stilne sindet. Yoga.

Yoga er en metode, der kan få det oprørte sind til at falde til ro og dirigere energien mod mere andre områder, både kropsligt og mentalt.

Det er ikke ligetil at standse bevægelserne i sindet. I en af de hellige tekster, Bhagavad Gita, står der:

“The mind is impetuous and stubborn, strong and willful, as difficult to harness as the wind.”

Så når jeg taler jer gennem stillingerne og konstant retter jeres opmærksom mod endnu en detalje – er det ikke (kun) for at opnå perfektion i stillingerne. Det er i virkeligheden for at skabe fokus i sindet og i den tid timen varer, forsøge at skabe en smule ro i de springende tanker.

Hvad er yoga for dig?

Comments:

Leave a reply