Seneste nyheder

En overvældende reception

I dag sidder jeg i min gode venindes hus i Nørregade sammen med min gode skrivemakker. Min veninde er rejst, min makker knokler med sin roman med hørebøffer på ørene.

Jeg selv kigger mest ud af vinduet og lytter til stormen. Der ligger et par svaner i vandet neden for haven, og vandspejlet er inddelt i felter af de store træer langs Molestien. Der er dybblå og grå, mørke stammer og vajende grene i toppen. Jeg prøver at finde ind til stilheden igen. Den stilhed der er så vigtig.

Det er ved at være to uger siden, vi afholdt den helt overvældende reception for min ny bog: Ærø – Søfolk, frihed og velsmag. Det Gamle Værft stod for arrangementet, og jeg havde lavet en masse arbejde med markedsføring op til. Og jeg var nervøs. Selvfølgelig skulle det nok gå, og det gik, men der er altid uvisheden og udstillelsen. Og det faktum at jeg egentlig helst bare vil sidde min computer i stilhed, skrive og kigge på vandet.

Et overvældende fremmøde

Søndag den 13. oktober udkom bogen, og jeg mødtes med min fotograf Bjørg Dalheim og de ansatte på Det gamle Værft to timer før receptionen kl. 14. Bjørg ordnede smukke buketter, jeg slæbte bøger, og prøvede at gøre mig nyttig, nok ganske unødvendigt, for værftet havde jo styr på det.

Klokken 13.40 spurgte jeg, om der skulle skænkes velkomstøl fra Rise Bryggeri, men barpersonalet ville vente til fem minutter før. Kl. 13.45 væltede det ind med mennesker. Vi forsøgte at følge med, med opskænkning og uddeling, men hurtigt endte jeg foran mit og Bjørgs bord med Bjørg ved min side, og vi gav hånd til alle de fremmødte.

Det var ikke planlagt, men det var fint og det var overvældende. Ingen havde vidst forventet så mange mennesker. Og der stod vi i vrimlen og kunne knap nok hilse på venner og familie fra nær og fjern blandt alle de gode ærøboer, der var mødt op og klar til at fejre vores udgivelse.

Der gik ikke længe fra de første var kommet ind, til de vendte tilbage til bordet nu med en bog i hånden, klar til signering. Og det var det Bjørg og jeg lavede de næste to timer. Vi sad ved vores bord, tog imod gaver, blomster, åh et fint græskar fra Vejsnæs og vi skrev og skrev og skrev.

Signering og taler

Vi skrev imens Turist og Erhvervsdirektør, Chris Hammeken holdt tale, og mens Julie Skaar fra Motorfabrikken holdt tale. Jeg ville så gerne have hørt nøje og grundigt efter, men der blev hele tiden rakt en ny bog mod os, og det var nok også vores vigtigste opgave der.

Efter vores egne taler løjede det af, og vi sang fællessang, Sangen af Ærø af Christian Humaidan med flere, ledet og guidet af smukke Gertrud fra Landbogaarden. Jeg sad med min yngste, Selma på snart tre på skødet, sammen med hendes jævnaldrende veninde, og jeg blev helt rørt.

Ikke over den måske tilsyneladende succes med receptionen, og over at jeg har fået en bog udgivet. Men mere over det der til at starte med fik mig til at skrive bogen. Livet på Ærø, menneskerne her, fællesskabet og omsorgen som blev så tydelig i sangen.

Eftervirkningerne

Og bagefter var det hjem med blomster og vin og kasser med bøger og tiden efter var ligesom en nedkøling. Ikke fra 100 til 0, men gradvist, for som nogen vil vide har jeg renoveret min yogashala med hjælp fra gode mennesker. Og der var stadig en masse at gøre og følge op på og undervejs prøvede jeg at tage mig lidt af mig selv, bare en lille smule, med håndværkere i huset og børn og have.

I denne uge er de fyldte yogahold startet igen, start på nye planer og projekter, spændende ting undervejs. Egentlig ønsker jeg mig bare mere stilhed og mere ro, men forhåbentlig lidt efter lidt kan det komme. Og i dag har jeg lavet synopsen på min forhåbentlig næste bog.

No Comments

Leave a reply