Yogalærer og ejer af Ø-yoga Ærø: Kristine Skytte Glue

Seneste nyheder

Beslutninger på en fredag

Det er fredag, himlen er grå mod Tåsinge, vandet i Kleven Bugt er gråt og stille. Der er lige landet en flok fugle i de nøgne træer foran mit vindue, de flyver op i viftende skyer og lander igen.

Storby på en fredag

Det er fredag og jeg har taget mig tid til at læse Politikens fredagssektion, I Byen. En tidligere kollega spurgte engang, hvad jeg på nogen måde kunne få ud af det – skulle jeg måske til København i weekenden? Men nej, overhovedet ikke.

Det er så ganske lidt jeg drages mod storbyen efterhånden, men at læse anmeldelser af caféer og restauranter, journalisternes klummer, interviews med kunstnere og så særligt Listen – det er fantastisk og tilstrækkeligt storbyinput på en fredag.

Høns, suppe og saft

Det tegner til at blive en rolig weekend. Jeg har kun undervisning lørdag formiddag og ikke andre større planer. Ikke som sidste weekend, hvor jeg underviste både lørdag og søndag, hvor vi slagtede høns og kogte suppe, hvor vi pressede 30 l æblesaft og hvor min mand i øvrigt var af øen med den ældste.

I denne weekend rejser han lørdag eftermiddag – så nogen forslag til, hvad jeg skal lave med alle pigerne lørdag aften?

Rolige weekender kan hurtigt udvikle sig. Vores midterpige vil gerne ud og bade. Jeg vil virkelig helst ikke ud at bade, men jeg overvejer at gøre det efter Yin-yoga i morgen alligevel, når jeg nu ikke gjorde det efter undervisningen i tirsdags.

Mad med græskar

Jeg skal i hvert fald bage en græskarkage – ikke samme opskrift som en gulerodskage eller squashkage, som jo ellers sagtens kan bruges, men én, hvor der er hele græskarstykker i bunden. Og dertil skal der koges kikærter, så jeg har noget kikærtevand at bruge som erstatning for æg – når nu hønsene absolut ikke lægger særlig mange æg for tiden.

Og så overvejer jeg hvilken ret med græskar jeg kan lave til i aften – vi har en del græskar fra i sommer, men de varer ikke hel vinteren. Næste år håber jeg sommeren giver lidt mere regn, så forrådet af græskar bliver større!

… og marmelade

Jeg overvejer også hvilken slags marmelade jeg skal lave. Vi har så mange pærer i stalden, der næsten er overmodne. Så skal jeg lave pære-ingefær-marmelade? Eller pære-brombær marmelade? Eller vil brombær være bedre med æble? De faste madæbler holder sig klart længere i stalden end pærerne gør.

Så skal vi beslutte, hvor vi vil have gravet en ledning ned, så der kan komme lys i garagen og videre ud til hønsehuset, så hønsene forhåbentlig kan lægge æg lidt længere tid. Det er ikke kedeligt på landet!

Nespresso og pålægschokolade

Jeg overvejer, om jeg skal sælge min Nespresso-maskine, på trods af at vi har fundet økologiske og nedbrydelige kapsler, som kan komme direkte i komposten. Nu har vi jo maskinen, så gør den vel ikke nogen skade – men vi har 4 andre måder at lave kaffe på, så er den ikke lidt overflødig??

Og burde vi ikke holde op med at købe pålægschokolade og så bare spise marmelade i stedet??

Jeg overvejer også om jeg skal planlægge en rejse til Als for at besøge et trykkeri, der vil hjælpe med at trykke min bog. Eller om jeg skal fortsætte med at vente på tilbagemeldinger fra forlag. Hvad synes du?

God weekend derude!

 

 

No Comments

Leave a reply